fbpx

Viser alle 6 resultater

Løbecykel

En løbecykel er noget alle skønne børn elsker. Her finder du det stærkeste udvalg i topkvalitet til favorable priser. Altid personlig service i særklasse og god leveringstid. Vælg din favorit nu.

Læs mere om løbecykel

-50%
-50%
-50%
-50%
-50%
-50%

Løbecykel - meget mere end bare det

Løbecykel

Det her er ikke bare en løbecykel. Det er begyndelsen på en livslang lyst til at bevæge sig på to hjul.

Det er nemlig rigtig meget der tyder på, at børn, der har haft en løbecykel, har lettere ved senere at lære at cykle på- og trampe i pedalerne på en almindelig cykel.

Så det er bare med at hjælpe dit barn i gang i en tidlig alder. Ja, faktisk kan de fleste børn allerede starte på balancetræning på en løbecykel, når de er omkring de to år.

Langt størstedelen af børn lærer det lynhurtigt at køre på løbecykel og synes det er rigtig sjovt.

Det at cykle fra en tidlig alder giver børn mobilitet, tillid og tryghed til efterfølgende at kunne springe på en pedalcykel uden behovet for en støttefunktion, samt opmuntrer dem til at bruge deres egen balance og krop til at bevæge sig fremad.

Her kan du se mit udvalg af løbecykler, særligt udvalgt til dig og det lille stjerneskud du vil forkæle.

5 gode grunde til at investere i en løbecykel til barnet

Overvejer du et køb er en løbecykel er den rigtige beslutning?

Lad mig dele 5 gode grunde med dig, som (måske) kan hjælpe dig med at tage det rigtige valg:

  1. På en løbecykel skal barnet sætte fra med benene. Dernæst skal det kunne koordinere arme og ben, afstandsbedømme og styre uden om de forhindringer, det møder på sin vej

  2. Endelig har løbecyklen den fordel i forhold til for eksempel en cykel med støttehjul, at dit barn selv skal holde den oprejst, så der skal arbejdes lidt mere for at få det hele til at lykkes

  3. Det giver nemlig både selvtillid og en følelse af frihed at kunne transportere sig ved egen kraft – og dét er noget, som tilfredsstiller den begyndende trang til selvstændighed.– I toårsalderen er dit barn nysgerrigt og har typisk stor lyst til at udforske sin omverden, og det er en enorm tilfredsstillelse at opleve gradvist at blive dygtigere til at styre cyklen eller undvige små modkørende cyklister i vuggestuen eller børnehaven

  4. Er barnet blevet fortrolig med en løbecykel, vil det få meget lettere ved at finde balancen på en cykel med pedaler senere
  5. Det skyldes, at dit lille stjerneskud får øvet sin balance fra en tidlig alder, og at hun/han har fået en grundlæggende glæde ved det at cykle

Moderne børn bevæger sig for lidt, og løbecyklen er en perfekt anledning til lade bilen og klapvognen stå og komme ud i det fri.

Det bliver måske pludselig lidt sjovere at gå med mor eller far til bageren søndag morgen, hvis det betyder, at man samtidig kan komme ud og prøvekøre sin løbecykel på fortovet.

Løbecykel brands – dem du kan finde på shoppen

Hos made4mini har jeg nøje udvalgt to ekstremt kvalitetsfokuserede producenter, som begge går op i tryghed, sikkerhed, æstetik og de praktiske forhold.

De to producenter er:

- Trybike:

Her på shoppen finder du løbecykler og cykelhjelme fra anmelderroste Trybike fra Holland, som både tilbyder 2-hjulet og 3-hjulet løbecykler i flotte farver, samt matchende cykelhjelme (fra deres subbrand Coconut). Deres løbecykler anbefales i alderen 2-6 år. Derudover har de også den sødeste cykelkurv, som passer til alle deres løbecykler. Læs mere om Trybike

- Banwood:

Den anden leverandør af 2-hjulet løbecykler og cykelhjelme er anerkendte Banwood fra Tyskland, hvis løbecykler anbefales i alderen 3-5 år. Læs mere om Banwood løbecykel

Men nu tænker du måske, hvornår man egentlig starter med at kunne bruge en løbecykel..

Lad mig give dig en indikation her….

Løbecykel hvornår ?

Løbecykel hvornår er oftest et spørgsmål om barnets motorik, da det handler meget om balance.

Færre og færre børn har behov for at lære at cykle med den klassiske pind i bagagebæret og støttehjul. Og det er fordi, at børn i dag kan få en løbecykel, fra de er ganske små.

Løbecykel hvilken alder? Børn kan få en løbecykel, fra de er 2 år gamle, men det afhænger af motorik. Børn med god motorik kan måske bruge en løbecykel før, de er 2 år, og andre kan først bruge den senere.

Løbecykel, hvor gammel skal man være? Det er op til dig selv at vurdere hvornår dit barn kan få en løbecykel. Det er bare vigtigt at finde en cykel, der passer i størrelsen.

Herunder kan du læse nærmere om løbecykel i forhold til specifikke aldre.

Løbecykel 2 år - udvikl barnets motorik naturligt

Du kender sikkert den klassiske røde plastik-scooter.

Enten har du selv haft den som barn, eller også kender du nogen, der har. I mange vuggestuer er den røde scooter fast inventar, og det er der en grund til.

Fra børn er ganske små kan de køre på den røde scooter, og de elsker det.

Det er forstadiet til en løbecykel til 2 årig. Løbecykel 2 år giver mening, fordi børn motoriks og højde ofte på dette tidspunkt har nået et passende niveau.

Det er en god idé at anskaffe sig en løbecykel til 2 årig, fordi det forbereder dem på den dag, de skal cykle på en rigtig cykel. En løbecykel træner balancen, og den har ingen pedaler. Ligesom den røde scooter. En løbecykel er blot produceret i højere kvalitet med motorik i fokus.

Løbecykel 2 år: Hvilken er bedst ? – og hvilken løbecykel skal du vælge?

Er dit barn klar til at få en løbecykel 2 år, er der nogle ting, du skal være opmærksom på.

Der er stor forskel på 2 årige, og det skal der tages højde for. Det er derfor en rigtig god idé at vælge en cykel med justerbar sædehøjde, så den kan indstilles til barnet.

Det anbefales, at du måler skridtlængde på barnet og tager udgangspunkt i den. Det anbefales ydermere, at barnet måler mere end 85 centimeter og har en skridtlængde på mere end 30, før han/hun får en løbecykel.

Ellers kan de slet ikke sidde på den og holde balancen.

Derudover er det, ligesom med så meget andet, vigtigt at vælge en cykel i god kvalitet. Skal du have en løbecykel 2 år, skal du vælge en cykel med et godt sikkerhedsgreb, hjul med kuglelejer og mulighed for indstilling af styr og saddel.

Men der er noget rigtigt vigtigt…

Husk cykelhjelmen: Reducer chancen for alvorlige hovedskader markant

Når børn kører rundt på den klassiske scooter, har de ikke cykelhjelm på.

Det er simpelthen fordi, at de sjældent er store og motorisk dygtige nok til at få rigtig meget fart på. De triller afsted på den røde scooter. Derudover kører de ofte på scooteren i en lukket have eller andet, og der er sjældent farer.

Skal I anskaffe en løbecykel 2 år, er det dog vigtig med en cykelhjelm til de små hoveder. Kvaliteten på løbecyklerne gør, at de små stjerneskud kan løbe rigtig stærkt på de små løbecykler. Vælter de, kan de slå sig meget.

Derudover vil det være nødvendigt at tage løbecyklen med ud på strækninger, hvor børnene kan få lov til at løbe længere.

Måske tager du dem med ned at handle.

Måske løber barnet på løbecyklen på vej ned til mormor og morfar, mens I går ved siden af.

Faktum er, at der andre forhold, når cyklen kommer ud i det offentlige rum.

En løbecykel til 2 årig skal derfor ledsages af en cykelhjelm. Der vil være andre trafikanter i det offentlige rum, og en 2 årigs motorik kan man ikke stole på. Find din cykelhjelm hos made4mini. 

Men hvilke fordele er der ellers?

En løbecykel er den perfekte gave

Er du på jagt efter en fødselsdagsgave til en 2 årig, kan du med fordel se lidt på made4minis udvalg af løbecykler 2 år. Med en løbecykel giver du en gave, der kan vokse med barnet. Du giver også en gave, der giver barnet flere timers leg og samtidigt giver motion.

Børnene vokser i dag op i en digital tidsalder, så det er vigtigt, at vi også opfordrer til udeleg. Det gør en løbecykel 2 år, og børnene elsker at drøne afsted på dem. I kan eventuelt gå flere sammen om at købe en skøn løbecykel. Se vores store udvalg her på siden.

Og det dækker ikke kun 2-årige…

Løbecykel 3 år

Skal du vælge en løbecykel 3 år, skal du ikke bekymre dig nær så meget om sadelhøjde. De fleste 3 årige kan passe alle løbecykler, så her kan du frit vælge. Made4mini forhandler kun løbecykler i virkelig god kvalitet.

Jeg har udvalgt de cykler, som er bedst i test og meget anmelderroste.

Du kan roligt finde din løbecykel 3 år her hos mig. Jeg har et stort udvalg af farver og modeller. En løbecykel er en fantastisk opfindelse, og den er perfekt til en energisk 3 årig, der gerne vil bruge en masse krudt udendørs.

Løbecykel 4-6 år

En løbecykel kan som sagt vokse med barnet, og en god løbecykel kan sagtens bruge af barnet til han/hun er 6 år gammel. Så om du er på udkig efter løbecykel 4 år, løbecykel 5 år eller løbecykel 6 år, kan made4mini levere det.

Har barnet været vant til at løbe på løbecykel fra 2 års alderen, kan det måske være overflødigt at købe en løbecykel 4 år, da de måske nu er klar til en rigtig cykel. Det samme gælder med en løbecykel 4 år samt løbecykel 6 år. Det kan I bedst selv vurdere.

Men hvorfor nøjes med to hjul?

Trehjulet løbecykel

Der findes et stort udvalg af løbecykler, og det seneste på markedet er en 3 hjulet løbecykel. Hos made4mini kommer disse fra Trybike.

Med en løbecykel 3 hjul er du sikret, at dit barn kan bruge cyklen, uanset motorisk stadie. En løbecykel med tre hjul kommer i samme gode kvalitet som en løbecykel med 2 hjul.

Hos made4mini kan du finde en 3 hjulet løbecykel, hvor du kan lave de 2 bagerste hjul om til 1, når barnet ikke længere har brug for 3 men 2 hjul. Du kan også gøre det modsatte, og sætte et ekstra baghjul på, hvis det er nødvendigt.

En løbecykel med 3 hjul er et godt valg, hvis du ønsker at støtte barnets første løbecykeltur på den bedste måde.

Skal man tage højde for køn, når man vælger løbecykel?

Se her….

Løbecykel pige og løbecykel dreng

Der er ikke forskel på drenge- og pigeløbecykler.

Løbecyklerne kommer i forskellige farver, så skal du købe en løbecykel dreng, har du måske farvepræferencer. Jeg fører løbecykler i grå, grøn, grå og blå. Er det en løbecykel pige, du leder efter, kan de også fås i rød, rosa, pink og coral.

En løbecykel pige og en løbecykel dreng kan selvfølgelig også tage udgangspunkt i, hvilken yndlingsfarve barnet har.

Er barnet 3, 4 eller 5 år, vil han eller hun helt sikkert have egne præferencer. Se mere her på siden.

Gode anbefalinger til de første ture på løbecyklen

Rådet for Sikker Trafik har lavet en række gode anbefalinger, som er værd at se igennem inden du tager barnet ud på den første tur på løbecyklen.

Deres anbefalinger er bl.a.

  • Start med at træne et roligt og trygt sted uden trafik, så dit barn bliver fortrolig med løbecyklen

  • Barnet kan få rigtig meget fart på og kan have svært ved at stoppe. Gør det til en leg at træne dit barn i at stoppe sikkert og hurtigt, når du siger: ”Stop!”

  • Lær dit barn, at det skal være tæt på dig og ikke må køre i forvejen. Er du i nærheden af barnet hele tiden, kan du gribe ind, hvis det er ved at køre ud på vejen.

  • Ude i trafikken skal løbecykler være på fortovet.

Se endnu flere råd om turen på løbecykel fra Rådet for Sikker Trafik. 

God fornøjelse med at vælge din Trybike løbecykel eller Banwood løbecykel her hos made4mini.

Rigtig god shoppelyst!

De bedste forkælelse til små stjerneskud hilsner
Gitte, made4mini