Alt det du skal vide om børnepenge

På denne side kan du læse mere om:

 • Hvad børnepenge præcist er
 • Børnepenge sats i 2019 (hvad man får i børnepenge)
 • Børnepenge udbetaling (hvornår man får børnepenge)
 • Hvornår man starter med at få børnepenge -og hvor længe man får dem
 • Hvem der får børnepengene udbetalt

Hvad er børnepenge?

 • Børnepenge blev indført i 1987 under navnet; Børnefamilieydelse. Er du nysgerrig på en mere historisk gennemgang af denne ydelse, så finder du en spændende artikel her

 • Børnepenge er et tilskud til familier med børn, så tingene og økonomien bare lige hænger lidt bedre sammen. De er altså tiltænkt fra det offentliges side af, som en hjælp til at dække nogle af de udgifter, som er forbundet med at være en børnefamilie

 • Børnepenge eller børneydelse eller børne- og ungeydelse, ja kært barn mange navne. De dækker dog allesammen over den økonomiske håndsrækning du kan få, hvis du har forældremyndigheden over et eller flere børn

 • Børnepengene er et konkret beløb, som du får udbetalt for hver af dine børn, hele vejen indtil deres 18 års fødselsdag

 • Beløbets størrelsefastsættes ud fra dit barns alder og såvel din og din eventuelle ægtefælles indkomst. Mængden af børnepenge, du får udbetalt er endvidere fastsat af hvor mange børn, du har

 • Udbetalingen af børnepengesker i udgangspunkt altid til barnets mor

 • Alle forældre i Danmark får børnepenge

 • Børnepenge er som tilskud et skattefrit beløb, som samlet set udbetales fire gange om året

 • Du får automatisk udbetalt børne- og ungeydelse (børnepenge), hvis dit barn er under 18 år, opholder sig i Danmark, ikke er forsørget af det offentlige og du selv bor i Danmark, har boet eller arbejdet i Danmark i mindst 6 år inden for de sidste 10 år samt at den person, der har forældremyndigheden over barnet, er fuldt skattepligtig til Danmark

Børnepenge sats i 2019 (hvad man får i børnepenge)

Du får som nævnt udbetalt børnepenge (børne- og ungeydelse) for hver af dine børn. Hvad du får udbetalt kommer bl.a. an på hvilken alder barnet / børnene har.

Nedenstående takst er de officielle satser som er gældende. Disse kan som nævnt godt ændres i enkelte tilfælde. Alle spørgsmål hertil kan stilles til Udbetaling Danmark, som du finder kontaktinfo på her.

Så hvor meget får man i børnepenge? Det får du svar på her:

Børnepenge takst

Børnepenge ydelse 2019

Beløb

0-2 år

DKK 4.557.- én gang i kvartalet

3-6 år

DKK 3.609.- én gang i kvartalet

7-14 år

DKK 2.838.- én gang i kvartalet

15-17 år

DKK 946.- én gang pr. måned

 
Læs mere fra officiel hånd om børnepenge ydelse / takst.

Så hvad får man i børnepenge, er altså i udgangspunktet de ovenstående satser. Dog kan din indkomst påvirke, hvor meget er børnepenge udbetalt er for dig.

Børnepengene er nemlig indkomstafhængigt og med det gælder at de bliver nedsat, hvis enten dit eget eller din eventuelle ægtefælles topskattegrundlag er over 749.000 kr om året.


Børnepenge udbetaling (hvornår man får børnepenge)

Så hvornår hvornår får man børnepenge? Det skal jeg svare dig på nu.

Børnepenge hvornår:

Børnepenge udbetales forud for hvert kvartal. Når dit barn er fyldt 15 år, vil du dog modtage ungeydelse i stedet. Denne udbetales så hver måned, og den er bagudbetalt.

Børnepenge datoer:

Du får udbetaling af børnepenge hvert kvartal på disse datoer:

 • januar
 • april
 • juli
 • oktober

Udbetaling børnepenge: Hvis en af udbetalingsdatoerne falder på en helligdag eller i en weekend, bliver pengene udbetalt på hverdagen inden.

Så nu ved du altså svaret på hvornår kommer der børnepenge. Er dit barn fyldt 15 år, så overgår din tilskudsform fra at være børnepenge til at være ungeydelse.

Ungeydelse datoer:

Du får ungeydelse udbetalt den 20. i hver måned. Hvis en af udbetalingsdatoerne falder på en helligdag eller i en weekend, bliver pengene udbetalt på hverdagen inden.


Hvornår får man børnepenge første gang? – og hvor længe får man børnepenge?

Den allerførst gang du modtager børnepenge, vil være i kvartalet efter, at du er blevet mor eller far til dit lille minimenneske.

Dvs. at skulle du nu være så heldig at været blevet mor eller far den 31. marts, så kan du se frem til at modtage en dejlig portion børnepenge på din konto den 20. april. Dit barn skal altså være født senest den sidste hverdag i det forrige kvartal for at du kan modtage børnepenge i dette kvartal.

Her kan du se hvornår du får børnepenge den allerførste gang:

Hvis dit minimenneske er født imellem:

Får du børnepengene udbetalt:

Den 01/01 og 31/03

Den 20/04

Den 01/04 og 30/06

Den 20/07

Den 01/07 og 30/09

Den 20/10

Den 01/10 og 31/12

Den 20/01

Børnepengene indbetales automatisk på Nemkontoen. Du behøver altså ikke at søge om det, det kører bare helt af sig selv. Skal kontoen hvor pengene udbetales til ændres, så skal du have fat i Udbetaling Danmark.

Den allersidste gang du får udbetalt ungeydelse til dit barn er i måneden inden dit barn bliver 18 år gammel. Dvs. at hvis dit barn fylder 18 år i september måned, så er dit sidste tilskud udbetalingen i august.


Hvem får børnepengene udbetalt?

Fra lovgivningens side er det besluttet, at børnepengene (børne- og ungeydelsen) altid, i udgangspunktet, vil blive udbetalt til barnets mor.

Der kan dog være nogle eksempler hvor dette ikke er tilfældet, som det ses her:

Hvis dit minimenneske…

Bliver pengene udbetalt til:

Bor sammen med sin mor

Moderen. Også selvom mor, far og barn bor sammen

Kun bor med sin far

Faderen

Barnet bor hos både mor og far

Den af forældrene, barnet opholder sig mest hos (ved fælles forældremyndighed). Såfremt det er ligeligt, så udbetales ydelsen til den forælder, som har barnets folkeregisteradresse

Hvis du mener du burde får børnepenge udbetalt til dig, men det på nuværende tidspunkt ikke er tilfældet, så kontakt Udbetaling Danmark.


Forbehold

Jeg håber du har haft glæde af min vidensdeling omkring børnepenge.

Jeg tager forbehold for eventuelle fejl, ændringer og lign. i ovenstående tekst og henviser altid til de officielle sider omkring børnepenge, som du også finder nogle af nederst på denne side.


Flere gode informationer om børnepenge

Hvis du ønsker at gå endnu mere på opdagelse i de mange informationer der findes omkring børnepenge (børne- og ungeydelsen) så kan du med fordel se nærmere på disse sider, som også er kildegrundlag for min (made4mini) information omkring børnepenge.


Køb varer med børnepengekredit

Har du brug for at købe nogle skønne og gode produkter til dit eget eller andres lille stjerneskud ml. 0-6 år, så er det faktisk muligt at få varerne nu og her – men vente med betalingen til senere. Denne mulighed kan du blive klogere på, hvis du ser nærmere på min side omkring made4mini’s børnepengekredit.